Hoe certificaten sneller inzichtelijk zijn

Geschreven door en gepubliceerd op 12-07-2019

Geplaatst op 12 juli 2019

Door 

In  Blog

Hoe certificaten sneller inzichtelijk zijn voor leverancier en opdrachtgever

Certificaten zijn niet meer weg te denken uit het werkveld. Ze bieden een houvast voor leveranciers en een meerwaarde aan opdrachtgevers, omdat ze een kwaliteitskenmerk bedrijfs. Logischerwijs, vormen certificaten en andere belangrijke documenten ook een groot onderdeel bij aanbestedingen. Meer dan eens wordt er een hele papierwinkel aangeleverd aan (mogelijke) opdrachtgevers.

Voor beide partijen is dit een tijdrovend proces. Niet alleen voor leveranciers, die telkens weer opnieuw alles moeten toesturen, soms ook naar meerdere contactpersonen. Maar ook voor opdrachtgevers, die veel tijd kwijt zijn aan de validatie en beoordeling van al het aangeleverde materiaal.

Naast dat dit proces erg veel tijd kan kosten, is het ook niet geheel veilig. Hoe vaak heeft u documenten aangeleverd of aangeleverd gekregen via e-mail? Niet de meest veilige manier om vertrouwelijke documenten te versturen.

Veilig en eenvoudig uw certificaten aanleveren en inzien

Voor leveranciers probeert het leven van leveranciers. Door middel van een online platform, worden snel, eenvoudig en veilig beschikbaar gemaakt voor zowel opdrachtgever als leverancier. Daarnaast zorgt voor Suppliers voor controle en validatie van alle beschikbare documenten en levert het u veel tijdswinst op.

De visie van voor leveranciers is dan ook dat een leverancier niet veel tijd kwijt mag zijn aan het verstrekken van zijn gegevens en de opdrachtgever de zekerheid moet hebben dat de gegevens juist, up-to-date en volledig zijn.

Welke documenten kunt u aanleveren?

Het platform is ongelimiteerd als het gaat om de documenten die aangeleverd kunnen worden. De meest gebruikte en gevraagde documenten zijn als standaard aanleverveld beschikbaar, maar daarnaast heeft de tool beschikking over een aantal open aanlevervelden, waar alle overige documenten kunnen worden toegevoegd.

Een aantal voorbeelden van de standaard beschikbare velden:

  • ISO (45001, 14001: 2015, 9001 ). Een ISO certificaat kan worden gezien als een efficiënt hulpmiddel, voor zowel intern als extern gebruik. Steeds vaker geven opdrachtgevers de voorkeur enkel samen te werken met ISO gecertificeerde bedrijven. Door de internationale erkenning én de toename in vraag naar dit certificaat, kunnen leveranciers zich van hun concurrenten.

  • VCA. VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers en is de standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. Met dit certificaat geven leveranciers aan iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

  • OHSAS 8001.  Door middel van het  Occupational Health and Safety Assessment Series  - certificaat kunnen leveranciers aantonen dat de arbeidsomstandigheden in de organisatie goed geregeld zijn. Dit is een algemeen erkend, internationaal Arbo managementsysteem.

Naast bovenstaande velden zijn er tevens velden beschikbaar voor werkplekbeveiliging, gereedschapsmachinist, Digitaal Veiligheidspaspoort, Toezicht Certificatie Verticaal Transport, Entity in Charge of Maintenance en Stichting Normering Arbeid. Daarnaast heeft u zelf de mogelijkheid hier andere certificaten aan toe te voegen.

Wilt u weten wat for Suppliers voor u kan gebruiken? Kijk op onze  website  van meld u   hier  direct aan.

Facebook tjilpen LinkedIn