Waarom kiest V.D. Hoek Isolatie voor for Suppliers?

Geschreven door en gepubliceerd op 26-08-2020

for Suppliers heeft inmiddels een goed gevuld platform met gevalideerde gegevens en documenten van leveranciers voor haar opdrachtgevers. Maar wie zijn die ruim 900 geregistreerde leveranciers en onderaannemers? Wat is hun verhaal? En wat zijn hun ervaringen ontmoet voor leveranciers.

In gesprek met Roy van der Hoek, Directeur Eigenaar ,  van der Hoek Isolatie Groep

Datum: Augustus 2020

Het verhaal van VD Hoek Isolatie Groep

Het familiebedrijf VD Hoek Isolatie Groep, waar de vierde generatie aan het roer staat en de vijfde in de 'maak' is, is opgericht in 1964. Het bedrijf heeft twee BV's, waarvan één gevestigd in Amsterdam en één in Nieuwegein. Beide bedrijven houden voornamelijk met en akoestische isolatie.

Daarnaast hebben ze nog een derde bedrijf, staal gevestigd in Amsterdam, dat zich volledig bezighoudt met brandwerende applicaties, zoals brandwerende doorvoeringen, zoals brandwerende doorvoeringen, wanden en plafonds. VD Hoek Isolatie Groep is een begrip bij de top isolatiebedrijven van Nederland en heeft een vaste kern van opdrachtgevers. Bestaande uit grote, landelijk opererende, installatiebedrijven en aannemers.

Project

“Ik ben trots dat we sinds 1998 een bekend isolatiebedrijf mogen zijn bij luchthaven Schiphol”, aldus de heer Van der Hoek. “Dagelijks zijn 6 tot 8 van onze medewerkers continu aan het werk op de gehele luchthaven, waaronder ook Schiphol Oost en Schiphol Rijk. De opdrachten van modificaties, regulieronderhoud en complete nieuwbouwprojecten. Ze weten ons gelukkig goed te vinden. "

Je bent via de BAM terechtgekomen bij for Suppliers. Wat vindt u daarvan?

“Ik kende voor leveranciers nog niet”, aldus de heer Van der Hoek. “Ik dacht vooraf wel even, nou daar gaan we weer, we hebben weer iets nieuws uitgevonden. Maar ik moet toegeven, ik zie hier wel een stukje helderheid en efficiëntie in, dat voor meerdere opdrachtgevers handig is. Momenteel ben ik voor klant A bezig om de documenten A t / m U in te vullen, klant B vraagt ​​B t / m F etc. Komt het allemaal in grote lijnen op hetzelfde neer, maar is het toch net weer even anders. Als je dit proces standaardiseert met dit platform. Je als bedrijf maar één keer je gegevens hoeft aan te leveren en dat het voor de rest een kwestie is van actueel, dan ben ik daar een grote voorstander van.

Eén partij die mijn gegevens beheert en mijn andere opdrachtgevers naar toe kan, zou mooi zijn. Kan mijn opdracht zelf de gegevens daar halen. Daar zie ik zeker een voordeel van in. Het is trouwens ook nog eens heel gebruiksvriendelijk en makkelijk, zoals bijvoorbeeld het scannen van bijlages naar een PDF.

Zou u voor aanbevelingen ook aanbevelen bij uw eigen opdrachtgevers?

Jazeker, dat is alleen maar in mijn eigen voordeel.

Heeft u nog geen tips voor leveranciers?

Nee, ik ben tevreden met de platformwagen voor leveranciers. Ik zou alleen graag willen dat meerdere partijen hier gebruik van gaan maken, zodat het administratieve gedeelte een stuk wordt in de aannemerswereld.

Meer weten over VD Hoek Isolatie Groep? Zie:  www.vdhoekisolatie.nl

Facebook tjilpen LinkedIn