Waarom kiest Mavotrans voor for Suppliers?

Geschreven door en gepubliceerd op 14-09-2020

for Suppliers heeft inmiddels een goed gevuld platform met gevalideerde gegevens en documenten van leveranciers voor haar opdrachtgevers. Maar wie zijn die ruim 1.000 geregistreerde leveranciers en onderaannemers? Wat is hun verhaal? En wat zijn hun ervaringen ontmoet voor leveranciers.

In gesprek met Sybren van der Meulen,  Commercieel Manager,  Mavotrans 

Datum: september 2020

Het verhaal van Mavotrans

Mavotrans is bijna 70 jaar een gespecialiseerde toeleverancier van een veelzijdig programma bouw- en akoestiekoplossingen, toepasbaar in de woning- en utiliteitsbouw, de prefab betonindustrie, renovatie- en transformatieprojecten, infrastructurele werken en geluidsbeheersingsprojecten. Door een jarenlange ervaring in advisering en toelevering worden praktijkgerichte geboden voor de Nederlandse bouwindustrie.

Hun kernactiviteit op het gebied van kennis zit wel in beton gerelateerde producten en afdichtingstechniek. Daarnaast heeft Mavotrans een aantal sales engineers voor specifieke expertises zoals bijvoorbeeld dilatatietechniek, oplegmaterialen en akoestiek.

Sybren van der Meulen is sinds 1 april 2020 werkzaam bij Mavotrans en verantwoordelijk voor de commercie in de breedste zin van het woord.

Draf op ...

“Ik ben trots op het team dat iedere keer toch weer de markt induikt om nieuwe projecten aan ons te binden en met elkaar te realiseren. We zijn bij allerlei projecten betrokken en elk project heeft zijn eigen specificaties en eigen eigen, ze zijn allemaal zelfs mooi ”, aldus Van der Meulen.

Je bent via de BAM terechtgekomen bij for Suppliers. Wat vindt u daarvan?

“Daar waar we kunnen zijn en waar je minder vaak dezelfde informatie moet aanleveren, dat is koren op mijn molen. Dat stuk procesefficiëntie is alleen maar goed. Als BAM dat ook intern goed uitrolt en ook andere grote aannemers zich aansluiten bij voor leveranciers, dan scheelt dat gewoon veel administratief werk. Zoals de bank zegt, 'Know Your Customer (KYC)', is dit een beetje 'Know Your Supplier (KYS)'. Ook met het oog op kwaliteitsborging kijk je altijd heel sterk naar het product. Maar je wilt ook graag de kwaliteit van je leverancier en controleren ”, zegt Van der Meulen.

“Mavotrans is sinds juli 2020 ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd, ook deze certificaten kan ik weer mooi uploaden op het platform van leveranciers, dat onderscheidt ons in de markt. Maar de waarborging, ook van onze leverancierskwaliteit en leveranciershygiëne, vanuit onze klanten is denk ik een slimme zet vanuit de BAM en een slimme zet vanuit voor Suppliers om daar in te stappen ”, vindt Van der Meulen.

Zou u voor aanbevelingen ook aanbevelen bij uw eigen opdrachtgevers?

“Ja, en dat doe ik ook. Als leverancier moet ik regelmatig informatie aanleveren en dan zeg ik altijd: “Let op! We zijn ook bij voor Suppliers geregistreerd. Dus eigenlijk alles wat ik heb aan moeten leveren zoals certificaten en KvK documentatie, ze daar vandaan kunnen halen ”, aldus Van der Meulen.

Heeft u nog geen tips voor leveranciers?

“Ja, hoe meer top 50 aannemers van Nederland zijn aangesloten des te waardevoller wordt het platform en des te efficiënter het wordt voor iedereen. Want hoe meer partijen hier standaard mee werken, hoe minder je hoeft aan te leveren. "

“Het zou ook mooi zijn als je bijvoorbeeld een ISO certificering upload, dat de klant dan een melding hiervan ontvangt. Zo zien ze meteen dat Mavotrans ISO gecertificeerd is. Als dit soort sleutelelementen in het platform verwerkt kunnen worden, is dat helemaal fantastisch ”, vindt Van der Meulen.

Meer weten over Mavotrans? Zie:  www.mavotrans.nl