Kor Datema, aan het woord over for Suppliers

Geschreven door en gepubliceerd op 02-07-2020

for Suppliers heeft inmiddels een goed gevuld platform met gevalideerde gegevens en documenten van leveranciers voor haar opdrachtgevers. Maar wie zijn die ruim 800 geregistreerde leveranciers en onderaannemers? Wat is hun verhaal? En wat zijn hun ervaringen ontmoet voor leveranciers.

In gesprek met Kor Datema,  mededirecteur,  De Leidinggroothandel

 
Datum: juni 2020

Het verhaal van De Leidinggroothandel

De Leidinggroothandel is onderdeel van de Van-Ginkel-groep, waar de tweede generatie van dit familiebedrijf aan het roer staat. Deze groep is oa verantwoordelijk voor de handelsactiviteiten op het gebied van leidingsystemen. Ze hebben kennis, ervaring en vooral een breed en diep assortiment van sterke merken. Directeur Kor Datema is sinds 1987 werkzaam binnen dit bedrijf en is verantwoordelijk voor de business development van de hele groep. Hij focust zich voornamelijk op de handelsmaatschappijen in Nederland.

Project

“Nieuwbouw Wildlands te Emmen is het project waar wij het meest trots op zijn”, vertelt Kor Datema. “In 2013, 2014 en 2015 hebben we daar alle leidingsystemen voor zowel beluchting, drinkwater als toevoer van de waterzuiveringssystemen, mogen leveren. Heel bijzonder dat door toedoen van ons de dieren een mooi habitat hebben, prachtig. "  

Hoe bent u terecht gekomen voor leveranciers? En wat zijn uw ervaringen tot nu toe?

“Via de inkoper van BAM ontvingen wij een mail dat we onze basisinformatie, zoals certificaten en overige documenten, konden uploaden bij for Suppliers. Op deze manier verbetert BAM zijn inkoopproces, reduceert het de bonnen- en papierstromen en is het voor ons eenmalig klusje om de invulformulieren in te vullen ”, vertelt Kor Datema.

“Persoonlijk moet ik altijd en zelfs schakelen als ik denk aan invulformulieren, maar als je weet hoe het moet, ben je binnen een half uurtje klaar. Zoals ik het ervaar is dit systeem voornamelijk voor onderaannemers en leveranciers. Het is nu belangrijk belangrijk dat je papieren op orde zijn, zoals bijvoorbeeld je VCA certificaten. Handig ook dat je automatisch een melding ontvangt als je certificaten dreigen te verlopen. "

“Wat ik zelf heel mooi vind aan het systeem van voor leveranciers is, je kunt aangeven wat voor bedrijf je runt en is er ruimte om een ​​paar regels toe te voegen over jouw specialiteit. Op deze manier kun je een soort 'pitch' maken van je eigen bedrijf, wat hopelijk ook opvalt bij inkopers en projectleiders. Ik zie het echt als een verlengstuk van mijn eigen salesactiviteiten. "

Adviseert u uw andere opdrachtgevers om zich aan te sluiten bij voor leveranciers? Zo ja, wat is daarvan de reden reden?

Ja, vooral de grotere bedrijven. Hoe groter het bedrijf hoe meer de organisatie kan verdrinken in informatie die niet voorhanden is, bijvoorbeeld door werknemers die een baan oudsten krijgen. Als je toeleverancier laat beheren door een partij, zoals for Suppliers, blijven de gegevens in ieder geval actueel en vindbaar. "

Heeft u nog geen tips voor leveranciers?

“Jazeker, ik zie graag dat for Suppliers zijn opdrachtgevers gaat aansporen om dit ook als commerciële tool in te zetten. Ik zou het echt van meerdere gevonden vinden dat een inkoper / projectleider in deze database, op dit platvorm, een zoekterm kan invullen, zoals “leidingen leggen” en dat ze dan op 'onze pagina' terechtkomen en contact met ons zoeken. "

Meer weten over De Leidinggroothandel? Zie:  www.deleidinggroothandel.nl

Facebook tjilpen LinkedIn