Forse kostenbesparing voor inkopers én leveranciers?

Geschreven door en gepubliceerd op 19-09-2019

Forse kostenbesparing voor inkopers én leveranciers? Het kan!

Veel bedrijven delen een deel van hun werkzaamheden uit aan leveranciers. Het werken met biedt leveranciers flexibiliteit en geeft toegang tot specialismen die je zelf niet in huis hebt. Aan de andere kant levert het ook administratief werk op. Eén van de grootste informatie is het up-to-date houden van de informatie van je handelspartner.

Vanuit het oogpunt van aansprakelijkheid en risicomanagement worden veel eisen gesteld aan leveranciers. Zo eisen veel opdrachtgevers dat leveranciers aantonen dat ze voldoen aan kwaliteitseisen, bepaalde certificeringen en bepaalde risico's. Denk aan certificaten als ISO (45001, 13001: 2015, 9001), de VCA, OHSAS18001. Maar ook bedrijfsrisico's worden afgedekt met (verplichte) verzekeringen, zoals een Aansprakelijkheid Verzekering Bedrijven (AVB) of Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM)

 Het verzamelen van al die documentatie kan een tijdrovende klus zijn. Niet alleen voor u, maar ook voor de leverancier.

Crediteuren kosten geld

Het aanhouden van crediteuren kost geld, ook wanneer je factureren niet meerekent. Certificaten moeten worden opgevraagd en opgeslagen, waarbij ze op tijd verlengd moeten worden.

Een van de grootste bouwbedrijven in Nederland heeft ooit berekend dat de administratie en het up-to-date houden van de informatie jaarlijks € 200, - per crediteur kost. Dat vond het bedrijf iets te gortig, met 10.000 leveranciers betekent dit een kostenpost van € 2.000.000 per jaar. Hun oplossing: drastisch snijden in het aantal toeleveranciers. Dit bouwbedrijf is positief over deze reductie, ook omdat grotere contracten veelal gunstige condities betekenden. Ook verwacht het bedrijf dat de samenwerking met voorkeursleveranciers veel intensiever kan worden.

Het kan ook anders

Voor de afgevallen leveranciers is de stap van dit bouwbedrijf slecht nieuws. Zij verliezen met het bedrijf een belangrijke klant. Dat doet pijn, ongeacht hoe goed de argumenten voor de beslissing ook zijn.

De meeste bedrijven zitten in een andere situatie dan het bouwbedrijf waarover we spraken. De meeste bedrijven hebben veel minder leveranciers, waardoor het lastig is om het aantal terug te dringen. Bovendien werken bedrijven vaak al lang samen met een leverancier, die blijft precies weet wat de opdrachtgever verwacht. Afscheid nemen van leveranciers is niet de enige manier om kosten te besparen. Met het online platform voor leveranciers kunnen kleine opdrachtgevers als leveranciers voor besparen op de administratieve, terwijl de relatie intact blijft.

Goedkoper voor iedereen

Met for Suppliers is het verzamelen van de juiste gegevens een peulenschil. Met één druk op de knop heeft u in het 'Mijn Leveranciers' scherm inzicht in alle door uw verstrekte gegevens. Ook kunt u heel eenvoudig leveranciers uitnodigen, die vervolgens één keer hun documenten hoeven te uploaden deze voor alle deelnemende opdrachtgevers gebruikt kunnen worden. Dit gebeurt allemaal digitaal. De leverancier bespaart tijd en kan goedkoper werken.

Validatie gegevens en documenten gegarandeerd

For Suppliers neemt de validatie en verificatie van de ingediende gegevens voor haar rekening, weet als zeker dat de gegevens volledig, juist en betrouwbaar zijn rekening.

Gegevens zijn altijd veilig

For Suppliers besteedt veel tijd en geld aan de beveiliging van de opgeslagen gegevens. De leveranciersgegevens zijn alleen toegankelijk voorgevers die door de leverancier zijn goedgekeurd. Daarnaast heeft voor Suppliers een robuuste cybersecurity, om hackers buiten de deur te houden.

Makkelijke koppeling aan het financieel systeem

Dankzij een export-functie kunt u alle gegevens uit for Suppliers eenvoudig downloaden en importeren in uw eigen administratieve systeem. Dankzij de API heeft u 24/7 toegang tot alle gegevens.

Met for Suppliers heeft opdrachtgevers altijd inzicht in de gegevens van hun leveranciers. Volledig, betrouwbaar en gevalideerd. Dat geeft roest en bespaart geld.

Facebook tjilpen LinkedIn